3 responsive base themes til Drupal 7

13-04-2012 - 15:33 0 kommentarer

Responsive design er det nye sort indenfor webdesign og templating. Hvis du ikke kender til responsive design, vil jeg anbefale at du læser en mine tidligere artikler, introduktion til responsive webdesign, som giver et overblik over hovedtrækkene bag begrebet. Denne artikel handler om responsive design i forbindelse med Drupal, og hvordan du sikrer dig en solid base til at udvikle et responsive design template på.

Base Themes, hvorfor?

Når du laver dit eget theme i Drupal, kan det være en god ide at gøre brug af et af de såkaldte base themes i stedet for at lave det hele fra bunden. Et base theme er et fundament, som du kan bruge som underlag for dig eget custom theme, så det har noget at falde tilbage på. I praksis laver man faktisk et subtheme til det base theme man har valgt at benytte, og så ændrer man i virkeligheden kun de ting i sit subtheme, som skal være anderledes fra base themet. Grunden til at det kan være en god idé med et base theme er bl.a. at du baserer dit eget theme på en base som er gennemtestet og gennemarbejedet af mange andre brugere - det giver dig et forspring. Derudover får du også god dokumentation og et aktivit community omkring projekterne, som kan hjælpe dig godt på vej, hvis du har spørgsmål.

I forbindelse med udviklingen af et responsive template, kan der være endnu flere fordele at hente i at bruge et base theme. Jeg har samlet de tre bedste responsive base themes til Drupal 7:

1. Adaptivetheme

Adaptive Theme

Jeg har brugt adaptivetheme som base theme til dette website og det er efter min mening et fremragende base theme. Udover at være en god base for et responsive design, så giver det også kode konfigurationsmuligheder i backenden, når temaet er installeret. Man kan sætte forskellige parametre op for hvornår temaet skal skifte karakter fra desktop til tablet og mobil. Her kan man så vælge om strukturen skal ændre sig i form af at blockregioner forsvinder mm. Alt i alt kan jeg godt anbefale adaptivetheme til andre, som står foran at skulle lave et responsive web design template i Drupal.

Projektsidehttp://drupal.org/project/adaptivetheme

Dokumentationhttp://adaptivethemes.com/documentation/adaptivetheme-7x-2x

2. Omega

Omega temaet til Drupal 7 får masser af gode ord med på vejen rundt omkring i Drupal communitiet og med god grund. Temaet er blandt andet baseret 960 grid system som er et gridbaseret layout der har til formål at strømline templating processen. Omega har et tilknyttet submodul med navnet Omega Tools, som har en indbygget wizard, som kan guide dig igennem oprettelse af dit subtheme.

Projektsidehttp://drupal.org/project/omega

Dokumentationhttp://drupal.org/node/819164

3. Zen

Zen er det mest udbredte base theme til Drupal med over 80.000 aktive installationer. Det har været det foretrukne base theme for mange udviklere igennem lang tid bl.a. på grund af den gennemarbejde dokumentation og support der er omkring projektet, på grund af dets mange brugere. Med den seneste gren på projektet (7.x-5.x) understøttes nu også HTML5 og Responsive Design, så Zen er absolut værd at overveje som base theme til dig næste projekt.

Projektsidehttp://drupal.org/project/zen

Dokumentationhttp://drupal.org/node/193318

Tags: 

Tilføj kommentar